Valg af dæk til din bil

Det kan føles som lidt af en udfordring at købe nye dæk til din bil. Det gælder uanset, om du har brug for dæk til BMW eller en anden bilmodel. Når du skal købe nye dæk, bør du først og fremmest sætte dig ind i, hvilke dæktyper der findes. Her kan du læse mere om de tre mest almindelige dæktyper, der findes.

Sommerdæk

Sommerdæk er designet til at yde optimalt ved varme vejrforhold. De har en hårdere gummi- og slidbanesammensætning, der giver dels en bedre håndtering og dels en bedre brændstofeffektivitet på tørre og våde veje. Denne type dæk har normalt også dybere riller, der hjælper med at lede vand væk under kørsel i regnvejr.

Vinterdæk

Vinterdæk er specielt udviklet til at give en bedre trækkraft og et bedre greb ved kolde og snedækkede forhold. De har en blødere gummi- og slidbanesammensætning, der er ideel ved lavere temperaturer, da det opretholder fleksibilitet og greb på glatte overflader. Vinterdæk har også dybere mønstre, der bider sig fast i sne og is.

Helårsdæk

Helårsdæk er fremstillet med henblik på at give en acceptabel ydeevne året rundt ved forskellige vejrforhold. De kombinerer egenskaber fra både sommer- og vinterdæk, så de kan bruges i mildt til moderat vejr herunder let snefald. Mens helårsdæk kan være praktiske for nogle bilister, kan de ikke altid levere den samme ydeevne som sommer- eller vinterdæk.

Vælger du helårsdæk, kan du altså nøjes med et sæt dæk til din bil, hvorimod du skal have to sæt, hvis du vælger sommerdæk og vinterdæk.