Sådan monterer og pakker du en tagboks på bedste vis

Har du undersøgt, ”Hvad er splitleasing?”. Hvis du ikke har, bør du måske tjekke det ud, da det kan være, at det er den rette løsning for dig. Det er en rigtig god løsning, hvis du ønsker at køre i din bil privat, men også bruge den i erhvervsmæssig sammenhæng. 

Bruger du eksempelvis bilen til at tage på ferie i, er det ydermere rart at vide, hvordan du monterer og pakker en tagboks på bedste vis. Så hvordan gør du det? Det kan du læse mere om herunder.

Placering og montering af tagboksen

Når du skal placere en tagboks, skal du være opmærksom på, at den skal være placeret så tæt som muligt på bilens tyngdepunkt. Derudover skal du sikre dig, at den ikke sidder i vejen.

I forbindelse med montering af en tagboks skal du først og fremmest sørge for at sætte tagbøjler på din bil. Når dette er på plads, bør du lægge tagboksen løst ovenpå tagbøjlerne. Tjek derefter at du kan åbne bagsmækken uden, at den støder på tagboksen, samt om tagboksen er placeret midt på bilen. 

Efter at tagboksen er placeret korrekt, skal den spændes fast. For at gøre dette skal du følge monteringsinstruktionen for den specifikke tagboks. 

Pak tagboksen på den sikreste måde

Du bør altid have in mente, at det er de letteste ting, som du skal have med, der skal opbevares i tagboksen. De tungeste af disse ting bør du lægge i den del af tagboksen, som er tæt på bilens midte. Undgå altid at læsse bilen skævt, da den derved bliver ustabil, hvis du skal foretage en undvigemanøvre, eller hvis der er kraftige vindforhold. 

Det er ligeledes alfa og omega, at du spænder tingene grundigt fast, så de ikke kan forskubbe sig og smadre boksen ved eksempelvis en hård opbremsning.